szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön csökkenéssel, 1-1,4 százalék közötti eséssel kezdhetnek a tegnapi 4 százalékos emelkedés után. A mérséklődő olaj- és fémárak nyomást gyakorolnak a bányaipari cégekre, miközben a befektetők várhatóan profitrealizálásokba fognak.

Az értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 28-36 pont körüli csökkenéssel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 26-43 pont körüli visszaeséssel kezdhet.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre 35 ponttal, a Nasdaq összetett mutatójáé 4,25 ponttal esett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Lejtőre kerülhetnek a tőzsdeindexek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék pénteken visszatérnek a meredekebb lejtőre, követve a csütörtöki New York-i példát.

Gazdaság

Tőzsdék: a medve ébresztette Európát

A keddi közel öt százalékos Dow Jones-zuhanás után – mint az várható volt – az európai tőzsdéket is a medve ébresztette szerda reggel. Budapest sem volt kivétel. A BÉT vezető indexe a szerdai nyitás után közel fél órával 11 775,4 ponton állt, 152,4 ponttal (1,3 százalékkal) a keddi záróérték alatt.

ecoline.hu Gazdaság

Nem elég a tőzsdének a 2800 milliárd

A 2000 milliárd dolláros bankmentő csomag sokkja után a 800 milliárdos gazdaságélénkítő csomag sem billentette ki pesszimizmusukból a világ tőzsdéit. A Wall Street alig mozdult, Tokió nagyot zuhant, Európa gyengén kezdhet csütörtökön.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: erős nyitás, aztán majd elválik

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön ismét emelkedéssel próbálkoznak kezdetben, csakúgy, mint a korábbi napokban is nemegyszer, azonban a nap második fele most sem biztos.

MTI Gazdaság

Pesszimista hangulat a tőzsdéken

A vezető nyugat-európai tőzsdemutatók 0,9-1,3 százalék közötti csökkenéssel kezdhetnek a szerdán az elemzők várakozása szerint. Az indexek követni fogják a keddi New Yorki-i hanyatló tendenciát. A piacokat a jelek szerint hidegen hagyta az új amerikai gazdaságösztönző csomag, a befektetők úgy vélik, hogy a program nem fogja tudni kihúzni az amerikai gazdaságot a válságból.

MTI Gazdaság

Valami kis jóra számítanak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék pénteken némi javulással fejezik be a hetet, háromnapos veszteségsorozat után. A tavalyi utolsó negyedévről szóló, nap folyamán megjelenő GDP-adatok bizonyára nem sokat változtatnak az üzletmeneten, hiszen ezek a rossz hírek nem érik váratlanul a piacokat.

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását

Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását