szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelentős érdeklődés mellett, 28 bázisponttal 9,79 százalékra csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

Az ÁKK a megelőző aukciókéval megegyező összegben, 40 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 134 – az elmúlt héten 145, két hete 76 – ajánlatot nyújtottak be, 126,614 milliárd forint – múlt héten 92,734, két hete 160,147 milliárd forint – értékben.

A benyújtott és elfogadott ajánlatok aránya 3,16 lett az előző aukció 2,31-es és a két héttel korábbi aukció 1,75-ös mutatója után.

Az ÁKK 63 ajánlatot fogadott el a meghirdetett 40 milliárd forint értékben, csakúgy mint az előző két aukción. A három héttel ezelőtti aukción a meghirdetettnél magasabb, 50 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat az ÁKK.

A teljes kibocsátás az előző két hetihez hasonlóan 52 milliárd forint lett, szemben a három héttel ezelőtti aukció 65 milliárd forintos kibocsátásával.

Az aukción 9,79 százalékos átlaghozam alakult ki, 28 bázisponttal alacsonyabb az előző értékesítés 10,07 százalékos átlaghozamánál. Az aukción elért legmagasabb hozam 9,90 százalék, a legalacsonyabb 9,69 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Háromhónapos szünet után sikeres államkötvény-aukció

Háromhónapos szünetet követően az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket bocsátott ki. A meghirdetett összeget az elsődleges forgalmazók mindhárom kötvény esetében túljegyezték, a tervezett összegben bocsátották ki a kötvényeket.

MTI Gazdaság

ÁKK: tárgyalnak a forgalmazókkal a rendszeres aukciókról

A rendszeres államkötvény-aukciók újraindításának lehetőségét az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) és az elsődleges forgalmazók a jövő héten vitatják meg – mondta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a csütörtöki sikeres kötvényaukció után.

MTI Gazdaság

Növekvő hozam a 3 hónapos kincstárjegy-aukción

Kissé emelkedett az átlaghozam a 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción kedden. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a meghirdetettnél alacsonyabb összegben fogadott el ajánlatokat, a hozam 10,86 százalék lett, 11 bázisponttal magasabb az előző 10,75 százalékos hozamnál.

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

Soros György ajánl egy receptet az EU-nak Orbánék ellen

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom