szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Németországban februárban közel negyedével esett az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest. Ez a legnagyobb csökkenés éves összevetésben a német újraegyesítés óta.

Februárban 23,2 százalékos teljesítménycsökkenés követte a 21,4 százalékos januári visszaesést, jelentették a szövetségi statisztikai hivatalban csütörtökön. A tavalyi negyedik negyedben a német ipari termelés 2,1 százalékkal csökkent, és ez akkor ugyancsak a legrosszabb negyed volt ebből a szempontból a német újraegyesítés óta.

Elemzők szerint a februári esés megerősíti, hogy az ipar még mindig lejtmenetben van, és azt valószínűsíti, hogy a GDP az első negyedben a tavalyi negyedik negyedévinél jobban esett. Az ágazaton belül a feldolgozóipar teljesítménye 3,3 százalékkal esett januárhoz képest, ugyanakkor az építőiparé 1,9 százalékkal nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Németország: tíz éves mélyponton az infláció

A németországi fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal csökkentek februárhoz képest, és 0,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - erősítette meg a szövetségi statisztikai hivatal az előzetes adatokat. Ezzel az infláció a legalacsonyabb szintjére esett 1999 márciusa óta.

MTI Gazdaság

Németországban kissé romlik áprilisban a fogyasztói hangulat

A német fogyasztók hangulata kissé romlik áprilisban. A GfK piackutató intézet 2 ezer háztartás körében végzett felmérése szerint a fogyasztói hangulatindex 2,4 pontra csökkent a februári – lefelé módosított – 2,5 pontról, szemben a szakértői várakozásokban szereplő szintén 2,5 ponttal. 2008 áprilisában a mutató 4,6 ponton állt.