szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OMV AG lezárta a Mol-részvények eladását, a tranzakció után a cégnek már nincsenek Mol-részvényei – közölte az osztrák olajipari vállalat.

Az OMV a múlt hét hétfőn jelentette be, hogy eladja a birtokában lévő 21,2 százalékos Mol csomagot - ami 22 179 488 részvénynek felel meg – az orosz Szurgutnyeftyegaznak 1,4 milliárd euróért. Az adásvétel csütörtökön zárult le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Orosz lapok a Szurgutneftyegaz MOL-részvényvásárlásáról

A Kommerszant című orosz üzleti lap a Szurgutnyeftyegazt diplomáciai vonalon ellenőrzik – a Mol tovább védekezik az orosz részvényes ellen címmel, a Vedomosztyi című gazdasági napilap „Nem arra támadtak” címmel számolt be az ügylet állásáról csütörtökön.

MTI Itthon

Sólyom aggódik a Mol-ügylet miatt

Sólyom László köztársasági elnök szerdán aggodalmát fejezte ki Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a cégben szerzett orosz olajipari vállalat tulajdonszerzésének hatásai miatt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

MTI Gazdaság

Szurgutnyeftyegaz-Mol-ügylet: fenyegetőznek az oroszok?

Nem szükséges politikai síkra terelni a Szurgutnyeftyegaz Mol-részvényvásárlását – szólított fel szerdán egy moszkvai forrás, s egyben rámutatott: Moszkvában csodálkozást keltett a hír, amely szerint az orosz nagykövetet bekérették a külügyminisztériumba, s úgy vélik, talán csak egy korábban egyeztetett találkozóról van szó.

MTI Gazdaság

Amerikai szakértő: az oroszok becsapták a magyarokat a Mol-ügylettel

A Szurgutnyeftyegaz orosz olaj- és gázipari vállalat nagy mértékben túlfizette az osztrák OMV-től megvásárolt 21,2 százalékos Mol-részvénycsomagot; ez vagy egy átvételi kísérlet előkészítését jelzi vagy azt, hogy a Szurgutnyeftyegaz tovább akarja adni a pakettet más állami kötődésű orosz cégeknek - olvasható a washingtoni Jamestown Alapítvány elemzésében.

MTI Gazdaság

A Mol felveszi a kesztyűt a Szurgutnyeftyegaz ellen

Alapszabályában jelentős változtatásokat akar elfogadtatni az április 23-i közgyűlésen részvényeseivel a Mol, amelynek 21,2 százalékát a napokban vásárolta fel az orosz Szurgutnyeftyegaz. A BÉT honlapján kedden késő este megjelent tervezet több oldalról is jobban körülbástyázná a céget egy esetleges orosz felvásárlási kísérlet ellen, egyúttal javasolja a részvényeseknek, hogy a tavalyi év után ne fizessenek osztalékot, a teljes 2008. évi eredmény az eredménytartalékba kerüljön.

MTI Gazdaság

Közel ötmillió saját részvényt adott kölcsön a Mol

A Mol Nyrt. 2009. április 8-án 4 965 582 darab Mol részvényt adott kölcsön az MFB Invest Zrt. részére a 2007. július 3-án közzétett saját részvény kölcsönadásáról szóló szerződés alapján - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján csütörtökön.

MTI Gazdaság

A Lukoilt nem érdekli sem a Mol, sem a Mazeikiu Nafta

Az orosz Lukoil olajtársaság szívesen vásárolna megfelelő áron finomító kapacitást Európában, de nincs semmilyen terve ajánlatot tenni sem a Molra, sem litvániai kapacitásra, mondta a cég vezérigazgatója, Leonyid Fedun egy befektetőknek rendezett tájékoztatón New Yorkban.

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is