szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Indulhat a szervezett magyarországi áramkereskedelem létrehozása, miután az enegiahivataltól megkapta a működési engedélyt a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. - írta a Világgazdaság.

A lap csütörtöki számában azt írta, hogy az áramtőzsde létrehozásától a szakértők a teljes hazai villamosenergia-piac átláthatóbbá tételét várják. Ennek 2008-as értéke mintegy 1200 milliárd forint volt.

Pataki István, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnökhelyettese a lapnak elmondta, hogy az engedély kiadásával egy kétlépcsős folyamat indul, az elsőben egyesítik a magyar, az osztrák és a román árampiacot, a másodikban indul el ténylegesen a tőzsde.

A lap emlékeztet arra, hogy az eredeti tervek szerint az áramtőzsdének már a múlt év végén el kellett volna indulnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Áramtőzsde már az év végén vagy a jövő év elején

Várhatóan az év végén, a jövő év elején megkezdődhet a szervezett villamosenergia-kereskedelem Magyarországon, kezdetben csak napi – fizikai teljesítésű termékekkel – jelentette be Vinkovits András, a Mavir vezérigazgatója, aki szerint a későbbiekben – a piac fejlődésétől függően – megnyitják a derívatív piacot is.

Gyereknek szánt lakberendezési kollekcióval rukkolt elő Jane Goodall

Gyereknek szánt lakberendezési kollekcióval rukkolt elő Jane Goodall

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve

Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve