Tetszett a cikk?

A 300-as lélektani határ alatt mozgott az euró árfolyama szerdán a bankközi devizapiacon, a jegyzés késő délután 297-nél állapodott meg.

A forint az erős nyitást követően - a reggeli órákban 297 forint közelében állt a jegyzés - gyengült, a 300-as szint azonban megállót jelentett. Később innen a nemzetközi befektetői hangulat javulásával visszapattant az árfolyam, és késő délutánra újra 297 forinton jegyezték a közös európai devizát.

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy benne van a levegőben, hogy a március elején kezdődött medvepiaci rali a végéhez ért a világ tőzsdéin, ezzel pedig a forint is további gyengülés elé nézhet. Itt érdemes megjegyezni, hogy az MNB vélhetően tompítaná a forintesés élét, több általunk megkérdezett devizakereskedő szerint például kedden a jegybank erősítette húzta vissza a reggeli 302 forintos eurókurzust 300 alá.

A dollárt 228,10 forinton, a svájci frankot 196,40 forinton jegyezték kevéssel 5 után. Az EUR/USD árfolyam 1,2920-ról 1,3020-ra emelkedett.

Ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Gombapincében termesztett kannabiszt

Gombapincében termesztett kannabiszt

Pintér szerint nem marad felderítetlenül egyetlen korrupciós ügy sem, ami az emberek érdekeit sérti

Pintér szerint nem marad felderítetlenül egyetlen korrupciós ügy sem, ami az emberek érdekeit sérti