szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Türkmenisztán érdekelt az EU tervezte Nabucco gázvezetékben, azonban konkrét javaslatokat vár az Európai Uniótól a megvalósításra, mondta egy amerikai illetékes pénteken.

A türkmén elnök azt mondta, hogy érdekelt a Nabuccóban, de most konkrét javaslatokra vár a részt vevő államok és vállalatok részéről – mondta az amerikai külügyminisztérium dél- és közép-ázsiai osztályának vezetője, George Krol a Reuters hírügynökségnek.

Az Oroszországba tartó türkmén gázvezetéken a hónap elején történt robbanást az amerikai illetékes „műszaki ügynek” minősítette, de úgy vélte, ez is jelzi, hogy „mindig jó, ha van alternatíva” az exportútvonalakban. Krol azt mondta, Türkmenisztánban továbbra is vannak „bizonyos problémák” az emberi jogok körül, de „kétségtelen a haladás”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Német nem a Nabucco uniós támogatására

Németország ellenzi a Nabucco gázvezeték uniós támogatását - erősítette meg a német Die Welt. A konzervatív újság egyidejűleg azt is megállapította, hogy Berlin ezzel az álláspontjával több kelet-, illetve közép-európai új tagállamot magára haragított.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: visszakerült a Nabucco az uniós projektlistára

Nevesítve visszakerült az Európai Unió által támogatandó beruházások listájára a Nabucco program - közölte Brüsszelben magyar újságírókkal Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a csütörtök délután kezdődött EU-csúcstalálkozó előtt, az előkészítő megbeszélések eddigi eredményei alapján.

MTI Világ

Solana békülékeny húrokat penget Moszkvának

A bizalmat sajnos nem lehet hőmérővel mérni - így az Európai Unió és Oroszország közötti, a januári orosz-ukrán gázháború miatt megingott bizalmat sem -, de mindenképpen helyre kell állítani Európa stabilitása érdekében - mondta Javier Solana a Kommerszant orosz lapban megjelent interjújában.

MTI Gazdaság

A Gazprom nem vesz részt a Nabuccóban

A Gazprom a meghívás ellenére nem száll be a Nabucco gázvezeték-vállalkozásba, mondta az orosz energiakonszern vezérigazgató-helyettese, Alekszandr Medvegyev. Egy keddi orosz televíziós műsorban Medvegyev arról beszélt, hogy Oroszország számára a Déli Áramlat vezeték elsőséget élvez.

MTI Gazdaság

Kommerszant: Németország a Nabucco ellen

A Nabucco gázvezeték e néven ugyan nem szerepel a prioritásként kezelt tervezetek brüsszeli EU-csúcson előterjesztett listáján, elsősorban Németország ellenkezése miatt, de ez nem jelenti azt, hogy nem fog megvalósulni, és a moszkvai öröm messze túl korai – írta pénteken a Kommerszant című orosz üzleti lap.

MTI Gazdaság

Kommerszant: hány gázvezetékre van szükség?

Amennyiben a korábbi feltételezéseknek megfelelően nő az európai gázfogyasztás, a Déli Áramlat és a Nabucco vezetékek valóban nem konkurálnak majd egymással, de a jelek szerint a fogyasztás nem nő majd a várt ütemben – írta a Kommerszant című orosz gazdasági lap.

MTI Világ

Putyin Gyurcsányt oktatta - értesült az orosz lap

A Kommerszant című orosz újság szerdán "A vezeték nem hülye" címmel, "Vlagyimir Putyin megmagyarázta Gyurcsány Ferencnek a Nabucco és a Déli Áramlat közötti különbséget" alcímmel számolt be a Moszkvában kedden lezajlott magyar-orosz kormányközi konzultációról.

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Erdélyi magyar kutatók tesztjével gyorsan ellenőrizhető, átesett-e valaki a koronavírus-fertőzésen

Erdélyi magyar kutatók tesztjével gyorsan ellenőrizhető, átesett-e valaki a koronavírus-fertőzésen

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában