szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az orosz elnök szerint elkerülhetetlen a mostani helyzetben, hogy az állam ne növelje tulajdoni részesedését egyes ágazatokban, amelyeket különösen érint a gazdasági visszaesés. Ez a helyzet azonban csak rövid ideig tart – jegyezte meg Dmitrij Medvegyev.

A szentpétervári gazdasági fórum pénteki hivatalos megnyitóján az orosz államfő azt mondta, korai lenne azt állítani, hogy a globális gazdasági válság elérte a mélypontot, ahogy azt egyes gazdasági szakértők állítják. Hozzátette, a világgazdaságban tapasztalt szerény javulásra utaló jelek ellenére túl korai még pezsgőt bontani. Úgy tűnik azonban, hogy a "sikerült elkerülni azt a végkifejletet, amiről a legborúlátóbb forgatókönyvek szóltak."

Az elnök szerint Oroszország és mások számára is most az a legfontosabb, hogy megtisztítsák a rossz hitelektől a bankrendszert. Ugyanakkor Oroszország esetében nem tartja követhetőnek azokat a külföldi példákat, hogy egy államilag ellenőrzött intézménybe tereljék át a rossz hiteleket. Oroszországnak erre semmi szüksége - jegyezte meg. Ennek a problémának a megoldására más módszert alkalmaz majd Oroszország, ha kell, feltőkésítéshez fog folyamodni állami pénzekből.

Az államfő szerint a mostani válság ellenére Oroszország továbbra is azt akarja, hogy Moszkva jelentős nemzetközi pénzügyi központtá váljon, és a rubel fontosabb szerepet játsszon, mint regionális valutatartalék.

Az évenként megrendezésre kerülő szentpétervári fórum az év egyik legfontosabb orosz gazdasági eseménye, amelyen politikai vezetők, a világ vezető cégeinek a vezérigazgatói és mintegy 2000 befektető vesz részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az orosz kormány csökkenti a válságkezelő állami támogatást

Az orosz kormány a jövőben csökkenteni fogja a gazdasági válság enyhítését célzó támogatásokat, és inkább arra buzdítja a vállalatokat, hogy saját erőforrásaik felhasználásával igyekezzenek úrrá lenni a nehézségeken, mondta az orosz pénzügyminiszter a Vedomosztyi című lap szerdai számában.

MTI Gazdaság

Csökkent az orosz gázexport a Balkánra

A szokásosnál 40 százalékkal kevesebb földgázt, csak 24 millió köbmétert exportál szerdán Oroszország Romániába, Bulgáriába és Törökországba, egy moldovai csővezeték-robbanás miatt, közölték az ukrán állami Naftogaz gázvállalatnál szerda délben.

MTI Gazdaság

Várhatóan 6 százalékkal csökken idén az orosz GDP

Az orosz gazdasági minisztérium az idén 6 százalékos GDP-csökkenést vár, közel háromszorosát a korábban valószínűsített 2,2 százalékos visszaesésnek. A minisztérium előrejelzése szerint a növekedés 2010-ben tér vissza, de a bővülés – amelyet 3,8 százalékra várnak – csak mintegy fele lesz a korábban jósolt 6,6 százaléknak.

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz