szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék péntek reggel vegyesen nyitnak, a befektetők nem bíznak annyira a világgazdaság javulásában, mint akár egy hónappal ezelőtt. A brit központi bank elnöke, Mervyn King megismételte, hogy a kilábalás sokkal lassúbb lesz, mint a zuhanás volt.

Az értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli nyereséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 körülbelül változatlanul kezdhet. Előző nap, csütörtökön az FTSE-100 2,40 pontos, 0,06 százalékos nyereséggel 4280,86 ponton, a DAX-30 37,50 pontos, 0,78 százalékos nyereséggel 4837,48 ponton zárt.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé péntek reggelre 0,24 százalékkal 8513 pontra emelkedett, a Nasdaq összetett mutatójáé 0,45 százalékkal 1456,00 pontra erősödött, az S&P 500-asé 0,27 százalékkal 915,70 pontra javult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A tőzsdék összekapják magukat

Értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék emelkedéssel kezdhetnek pénteken az előző napi nem túl jelentős gyengülés után.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: menetelnek vígan, vitézül

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék szerda reggel emelkedően nyithatnak az előző üzleti nap nyeresége után. Főként bányaipari cégek jegyzéseit húzza felfelé a nyersolaj és a fémek árának emelkedése.

MTI Gazdaság

Tőzsde: szolid olvadozás

Értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék szerény csökkenéssel kezdhetnek pénteken, miután továbbra is bizonytalan, hogy mikor kezd kilábalni a globális gazdaság a recesszióból.

MTI Gazdaság

Tőzsde: nem várható nagy pörgés a parketten

Értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék vezető mutatói szerdán csökkenéssel nyithatnak főként profitrealizálás miatt. Nem várható túl nagy kilengés a részvényárfolyamokban, a befektetők figyelmének a középpontjában szerdán is az úgynevezett menedékrészvények fognak állni.

MTI Gazdaság

A tőzsdék visszakaparják a tegnapi veszteségeiket

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön magasabban kezdhetnek, ledolgozhatják részben az előző üzleti napok 2 százalékos esését. A befektetők várják az Európai Központi Bank (EKB) és a Bank of England (BoE) mai kamatdöntését.

MTI Gazdaság

A tőzsdeindexek tovább araszolhatnak felfelé

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön magasabban kezdhetnek, elsősorban az energetikai cégek kaphatnak újabb lendületet a nyersolajárak drágulásától. A nyersolaj ára hét havi csúcson zárt tegnap a mérséklődő amerikai készletadatokra, és azóta típustól függően több mint 50 centtel tovább drágult.

Tim Cook állítja, az Apple ma már több M1-es Macet ad el, mint intelest

Tim Cook állítja, az Apple ma már több M1-es Macet ad el, mint intelest

Miközben a világ a koronavírussal van elfoglalva, a malária ügyében megvan az áttörés

Miközben a világ a koronavírussal van elfoglalva, a malária ügyében megvan az áttörés

Nyáron jöhet a Microsoft havidíjas számítógépe

Nyáron jöhet a Microsoft havidíjas számítógépe