szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd euróban határozták meg a készülő ötéves magyar eurokötvény-kibocsátás névértékét, a csütörtök délután lezárult jegyzés során a kibocsátást 1,75 milliárd euróig jegyezték túl, mondták piaci források az MTI-nek.

A kötvény lejegyzése közép-európai idő szerint csütörtök délután negyed 5-kor zárult, az árazás valószínűleg pénteken lesz, tette hozzá a nem hivatalos forrás.

A pénzügyi válság kirobbanása óta első magyar devizakötvény kibocsátásáról a Pénzügyminisztérium csütörtökön tájékoztatta a nyilvánosságot. A tárca azonban mindössze annyit közölt, hogy az ÁKK Zrt. a Citigroup és az ING Bank NV pénzintézeteknek adott mandátumot egy euróban denominált benchmark kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére. Az ÁKK Zrt. a befolyó összeget általános finanszírozási célokra használja fel.

A piac jelentős várakozásokkal tekint a kibocsátás elé, amelynek sikere az elemzők szerint pozitív üzenet lehet a befektetőknek, azt mutatja majd, hogy Magyarország a piacról is finanszírozni tudja magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Eurókötvényt bocsát ki Magyarország

Az ÁKK Zrt. mandátumot adott a Citigroup és az ING Bank NV pénzintézeteknek egy euróban denominált benchmark kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére csütörtökön - közölte a Pénzügyminisztérium. Elemzők szerint egyértelműen pozitív üzenete lesz annak, ha sikeresen zárul a szervezés alatt álló magyar eurókötvény kibocsátás. Londoni elemzői vélemény szeirnt jó az időzítés.