szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd forintos megtakarítást jelent éves szinten, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) 149, legalább többségi állami tulajdonú társaságnál a 1108 fős igazgatósági és felügyelőbizottsági létszámot 182-vel csökkentette - mondta a kormányszóvivő.

A kormányfő kezdeményezése alapján a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács április 22-i döntésével kategóriákba sorolva határozta meg az egyes gazdasági társaságok igazgatóságainak lehetséges létszámát, és korlátozta a felügyelőbizottságok tagjainak számát is - mondta Szollár Domokos. A tanács arra is felkérte az érintett cégeket, hogy leányvállalataiknál és a vagyonkezelésbe adott - például a minisztériumoknak átadott - társaságoknál is érvényesítsék ezeket az elveket.
 
Szollár Domokos tájékoztatása szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács már tavaly január elsejétől hét társaságnál, később pedig további négy cégnél szüntette meg az igazgatóságot, és hét főben maximalizálta a létszámot. Tavaly összesen 41 társaságnál 102-vel csökkent az igazgatósági tagok létszáma. Az idén július elsejétől újabb 3 társaságnál szüntette meg az igazgatóságot - tette hozzá.
 
A vagyontanács április végén azt is elrendelte, hogy a betöltendő első számú vezetői munkaköröknél a havi személyi alapbér egyetlen esetben nem lehet több 2 millió forintnál. Azok az állami vállalatvezetők, akik régebb óta óta posztjukon vannak és fizetésük meghaladja 2 millió forintot, az e feletti részt a krízisalap számlájára utalják - mondta a kormányszóvivő.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Vizsgázniuk kell a köztisztviselői állásra pályázóknak decembertől

Július elsejétől a vezető közigazgatási tisztségekre pályázóknak, december elsejétől minden köztisztviselői pozíció elnyeréséhez kötelező előzetesen közigazgatási versenyvizsgát tenni - közölte Szakács Gábor, a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) képzési főigazgató-helyettese.

MTI Karrier

Várakozások: kevesebb az elbocsátás nyáron

A statisztikai adatok szerint júniusban kissé csökkent a magyarországi munkanélküliségi ráta. A különféle konjuktúrafelmérések szerint a következő hónapokban lassulhat a vállalati elbocsátások mértéke - derül ki a Napi Gazdaság csütörtöki számában megjelent összeállításból.

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról