szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A készülő átalakítási koncepció szerint a jövőben már nevében sem viselné az állami jelzőt a Magyar Államvasutak (MÁV); a jelenlegi MÁV Zrt.-ből leválasztanák a működéshez szükséges egységeket, a meglévő 247 milliárdos hitelállomány mellé 88 milliárd forintnyi új kölcsönnel terhelt, „kiüresített” társaságot pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) felügyelete alá helyeznék –a írta hétfői számában a Népszava.

A lap értesülései szerint ezt is tartalmazza a közösségi közlekedés rendszerének átalakításáért felelős kormánybiztos koncepciója, amelyet a vonatkozó kormányhatározat szerint szerdán kell Antali Károlynak – közösen Hónig Péter közlekedési és Oszkó Péter pénzügyminiszterrel, mint az állami vagyon felügyeletéért felelős tárcavezetővel – a kormánykabinet elé terjesztenie.

A Népszava úgy tudja, hogy az elképzelés szerint a jelenlegi MÁV Zrt.-ből – a korábbi terveknek megfelelően – kiválna a pályahálózatot üzemeltető önálló cég, amely Nemzeti Vasúti Pályaüzemeltető Zrt. néven működne tovább. A vontatási, illetve a gépészeti tevékenységet – a MÁV Trakció Zrt.-t és a MÁV Gépészet Zrt.-t – pedig összevonnák a jelenleg is különálló személyszállítással, amelyet a MÁV-Start Zrt. végez. A három társaságból egy cég, a Nemzeti Személyszállító Zrt. jönne létre.

MÁV villanymozdony. Hamarosan nemzeti színekben indul
© Wikipedia
A két cég nevében a nemzeti jelzővel élne tehát tovább, míg a vasúti tevékenységhez szorosan kapcsolódó feladatoktól megtisztított MÁV Zrt.-t a továbbiakban Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. "gyámsága" alá rendelnék.

A MÁV Zrt. vinné magával a jelenlegi, mintegy 247 milliárd forintos adósságállományát, amelynek 73,2 százaléka mögött állami kezességvállalás áll. Ezt viszont még megfejelik a közeljövőben további 88 milliárd forint hitellel: ugyanis szükség lesz egy 40 milliárdos működési célú áthidaló kölcsön felvételére, valamint további 48 milliárd forint reorganizációs hitelre, hogy a másfél éves átalakítási programot finanszírozni tudják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Leválthatják a MÁV vezérigazgatóját

A közösségi közlekedés átalakításával párhuzamosan személyi döntések is aktuálissá válnak MÁV-nál, a közeljövőben leválthatják Heinczinger Istvánt, a MÁV Zrt. vezérigazgatóját - értesült kormányzati forrásból az MTI.

MTI Gazdaság

Több mint nyolcvanmilliárd forint hitelt akar a MÁV

Nem kevesebb, mint 88 milliárd forintnyi hitelt igényel a MÁV; a kölcsönkérelmek október végén a bankok elé kerülhetnek - mondta a Világgazdaságnak a közösségi közlekedés átalakítását irányító kormánybiztos.