szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erős mágnes a 267-es szint: a forint árfolyama október 19-én reggel sem tudott elszakadni a közeléből.

A közös európai pénz árfolyama hétfő délelőtt 10 órakor 266,8 forint magasságában (mélységében) járt. A dollár, amelynek kurzusa az éjszaka folyamán 180 forint fölött is megfordult, ekkor 178,7 forintot ért, a svájci frankot pedig 176,1 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon.

Az árfolyam három teljes napot töltött a 267-es szint szoros környezetében, miközben a nemzetközi hangulat jónak volt nevezhető, és nehezen tudjuk elképzelni egyelőre a döbbenetes elmozdulást erről a szintről – írja Márvány Zsolt, a Comerzbank értékesítési vezetője hétfő reggeli helyzetképében.

Bár pénteken az amerikai tőzsdék kis mínusszal zártak („hála” a GE és a Bank of America felemásra sikerült negyedévének), a hétfő reggel még nem egyértelműen mondható negatív hangulatúnak. Inkább arra lehet számítani, hogy oldalazva-tétlenkedve fogja várni a forint a délután kettőkor bejelentésre kerülő 50 bázispontos MNB kamatvágást, és ekkor, na majd ekkor sem fog történni semmi, hiszen ezt az ötven pontot (és még néhány következő 50-et) már szépen beárazta a piac.

Tovább birkózunk a január elején beállt 265 – 267-es pszichológiai védelmi vonallal, mielőtt tovább erősödhetne a forint. Ha nincs szerencsénk, akkor addig szerencsétlenkedik itt az árfolyam, amíg nem történik valami nagy negatív erejű esemény a világban (belegondolni sem merünk, hogy mi, például fontos jegybankvezérek H1N1 fertőzést kapnak, vagy valami ilyesmi), és aztán nézhetjük magunkat – bár el kell ismerni, a forintba vetett bizalom jóval nagyobb, mint mondjuk fél éve. Így kisebb a kockázata egy ilyen külső „sokkhatás” eltúlzott reakciójának is – zárja hétfői eur/huf-gondolatmenetét a Commerzbank szakembere.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Gyalogosok közé hajtott egy autós Trierben, négyen meghaltak

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik