szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kicsi, de erős államot szorgalmazott Chikán Attila a Népszabadságban megjelent hétfői interjúban.

A Fidesz-kormány volt gazdasági minisztere azt mondta: a piac a leghatékonyabb gazdasági koordinációs eszköz, ám nem lehet magára hagyni. A válságban megingott bizalom helyreállításához nem az kell, hogy az állam ne nyúljon bele a gazdaságba, hanem az, hogy jól nyúljon bele, legyen következetes, maga is tartsa be a játékszabályokat, legyen határozott, és ne ígérgessen olyasmit, amit azután nem képes megtenni.

A Corvinus Egyetem professzora úgy véli: Magyarország rossz céltáblára lő, a fejlesztési célok kialakításánál nem olyan embereket, nem olyan társadalomszerkezetet tételez fel, mint amilyen a valóságot jellemzi. "Hazudunk magunknak" - mondta.

Példaként sorolta: azt hangoztatjuk, hogy" Magyarországot a szürkeállomány teheti naggyá, hogy nekünk kiművelt emberfők sokasága áll a rendelkezésünkre, meg hogy alapjában véve jó az iskolarendszerünk és a versenyelőnyünk éppen a jól képzett munkaerő létében rejlik. Valójában mindenki tudja, hogy ez nem így van. Nincs versenyelőnyünk, mert a magyar munkaerő már drágább annál, mint amennyivel jobban képzett más országokénál, a képzési rendszerünk komoly problémákkal küzd, a felsőoktatás színvonala pedig össze sem mérhető a korábbi évek színvonalával" - sorolta a volt gazdasági miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben