szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dollár gyengülése miatt erősödik a forint: az eurót hétfőn délelőtt 10 órakor 273,45 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a péntek délutáni 274,75 forinttal.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: javult a nemzetközi befektetői hangulat, a tőzsdék szárnyalnak, így a magyar deviza is erősödni kezdett a pénteki szintekhez képest. A régiós devizák együtt erősödtek hétfő reggel, amit vélhetően a dollár euróval szembeni gyengülése okozott. A szakértők szerint a dollár gyengülése elsősorban a hétvégén az amerikai alsóház által elfogadott egészségügyi reformnak tudható be.

A kereskedők szerint a nap folyamán kissé erősödik még a forint, azonban ez csak technikai jellegű lehet, így az árfolyam visszatér majd a 275 forint körüli szintekre.

Az euró mellett a dollárral szemben is erősödött a forint hétfőn, a dollárt 182,48 forinton jegyezték délelőtt 1,4962 dolláros euró árfolyam mellett, a péntek délutáni 184,42 forint és 1,4898 euró/dollár után.
A svájci frank jegyzése 180,69 forint 181,86 forint után, 100 japán jent 202,70 forinton jegyeztek 204,31 forint után.

A devizapiaci kereskedők a hétfői nap folyamán 272,50 és 275 forint közötti euró árfolyamot várnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
651 ezer oltást adományoz az EU a balkáni országoknak

651 ezer oltást adományoz az EU a balkáni országoknak

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit