szerző:
hvg.hu

Várhatóan hárommilliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben az M44-es út megépítésének további előkészítésére - közölte Molnár László, Békéscsaba szocialista párti országgyűlési képviselője.

A költségvetési bizottság kedden döntött arról, hogy a közlekedési tárca gyorsforgalmi utakról szóló fejezetén belül csoportosítja át a Békéscsaba és Kecskemét közé tervezett út előkészítésére ezt az összeget - mondta.
   
A képviselő, aki maga is tagja a bizottságnak, kijelentette: a hárommilliárd forintból folytatható a Kondoros és Tiszakürt közötti szakasz kisajátítási eljárása, megkezdődhetnek a régészeti feltárások azon a szakaszon, valamint elkészülhetnek a tervek a Békéscsaba és Kondoros, valamit a Tiszakürt és Kecskemét között szakaszokról.
   
Molnár László várakozásai szerint a kormánypárti többség által immár támogatott módosító indítványáról a jövő héten fog szavazni az országgyűlés, és nincs kétsége arról, hogy azt el is fogadják.
   
Békésben egyébként vita alakult ki az M44-es út fejlesztéséről, mert az országgyűlés első körben nem fogadta el a Domokos László és Babák Mihály fideszes országgyűlési képviselők azon közös módosító indítványát, amely 500 millió forintot irányzott volna elő az út Békéscsaba és Kondoros közötti szakasznak előkészítésére.
   
Molnár László szerint azonban a két ellenzéki honatya indítványát akkor azért nem támogatták a szocialisták megyei képviselői, mert már előkészítése alatt állt az ennél jóval nagyobb, összesen hárommilliárd forintról szóló módosító javaslata.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

M0 bővítés: még mindig nincs kijelölt nyomvonal

M0 bővítés: még mindig nincs kijelölt nyomvonal

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással