szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint, az eurót hétfőn fél tízkor 272,40 forinton jegyezték a budapesti bankközi devizapiacon, szemben a péntek délutáni 273,22 forintos árfolyammal.

A dollárt hétfőn délelőtt 181,15 forinton jegyezték 1,5030 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délutáni 182,97 forint és 1,4924 euró/dollár árfolyammal.

Enyhültek a dubaji államadóssággal kapcsolatos aggodalmak, és ez kedvezően hatott a közép-kelet-európai térség devizáira. Csütörtökön sokként érte a piacokat a Dubai World fizetési nehézségeinek híre, s a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának romlása miatt elsősorban a magas hozamú devizák gyengültek. Ennek hatására a forint euróval szembeni árfolyama a 270 alatti szintekről 273 fölé emelkedett.

Hétfő reggel 271,50 forint körül indult az euró kereskedése, ezután kisebb forint gyengülés következett, és 272 forint fölé emelkedett a jegyzés.

A kereskedők szerint csendesedett a hangulat, úgy tűnik, a piacok pénteken már reagáltak a sokkra, s hétfőn inkább várakozó a hangulat. Ez kedvezhet a térség devizáinak, amelyek a dubaji válság kirobbanása előtt erősek voltak.

A svájci frank 181,0 forintot ért hétfőn a pénteki 181,03 forint után, míg száz japán jen 211,0 forintot ért a pénteki 209,99 forinttal szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna