szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átadták Közép- és Kelet-Európa legnagyobb földgáztárolóját Zsanán kedden.

A német E.ON csoport 35 milliárd forintos beruházásával bővítették ki a zsanai földgáztárolót, amelynek tároló kapacitása meghaladja a 2,1 milliárd köbmétert. A létesítményt Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter és Hans-Peter Floren, az E.ON Gas Storage GmbH vezérigazgatója adta át.
  
A regionális kereskedelmi földgáztároló üzleti alapon létesült, azért a beruházás költsége nem terheli a gáz fogyasztói árát.  A gáztároló a német cég kereskedelmi tárolója, amelybe akkor vásárol gázt, amikor olcsóbban tud venni a piacon, és akkor értékesít, amikor a gáz ára emelkedik - mondta Hónig Péter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!