szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A JP Morgan a vártnál magasabb negyedéves profitról számolt be pénteken. Árfolyama azonban közel két százalékkal esett New Yorkban a tőzsdén kívüli elektronikus kereskedésben a cég vezérigazgatójának a kijelentésére.

James Dimon azt mondta ugyanis, hogy bár javultak az eredmények, a tőkemegtérülési mutató és a nyereség elmaradt a lehetőségekhez képest.

A vagyona alapján második legnagyobb amerikai bank negyedik negyedévi adózott eredménye 3,3 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 702 millió dollárról, ebben szerepet játszott befektetési bankjának eredményessége.

A New York-i székhelyű JP Morgan részvényarányos eredménye 74 cent lett a szakértők által várt 61 centtel szemben. Egy éve 6 cent volt.

A bank bevétele 25,2 milliárd dollárt tett ki, ez 32 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A szakértők nagyobb, 26,81 milliárd dolláros bevétellel számoltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!