szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom Nyrt. (MT) önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett az Első Pesti Telefontársaság Nyrt. részvényeire, s ezzel a most 97,2 százalékos tulajdonában lévő cég 100 százalékos tulajdonosa lesz – közölte a cég.

A vételi ajánlatot a Magyar Telekom jóváhagyásra benyújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének. Az ajánlati ár a névérték, azaz részvényenként 16 300 forint, ami a 2,8 százalékos tulajdoni hányadra vetítve 21,7 millió forintot tesz ki.

Az EPT Nyrt. contact center szolgáltatást és ingatlanvagyon gazdálkodást végez nagyrészt a Magyar Telekom csoport számára, 2009 első kilenc hónapjában az értékesítésből származó árbevétele 642,5 millió forint volt.

A közlemény szerint a tranzakció célja a vállalatcsoport hatékonyságának és versenyképességének további javítása. Az ajánlatot el nem fogadó EPT-részvényesek esetében a Magyar Telekom vételi jogának gyakorlása útján kívánja részesedését 100 százalékra növelni az EPT Nyrt.-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!