szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bookline saját webáruházába olvasztja a NetPiac.hu internetes cím alatt működő online áruházat, és 2010. február 1-jén átveszi az üzemeltetését az M-RTL csoporthoz tartozó NetPiac Kft. és a Bookline.hu Nyrt. között létrejött megállapodás értelmében - közölte a Bookline az MTI-vel hétfőn.

A NetPiac Magyarország első internetes film- és egyik legrégebbi internetes áruháza a sajtóközlemény szerint. A céget 1999 februárjában alapította három magánszemély, jelenlegi tulajdonosa a Magyar RTL Televízió Zrt. A társaság közel évi 60 millió forint bevétellel és körülbelül 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az online dvd/cd értékesítés piacán. A Bookline vezetése bízik abban, hogy a NetPiac.hu intergrációjában rejlő szinergia már rövid távon is kiaknázható lesz.

A felek a konstrukció részleteit nem tették közzé, azonban a Bookline a NetPiac felhasználóinak átregisztrálását és a teljes filmes adatbázis és szolgáltatási paletta átvételét tervezi 2010. február 1-jétől. A Bookline.hu és az M-RTL az üzletadásvételt a két cég közötti további együttműködés első lépésének tekinti. A tranzakciót az Invescom Corporate Finance segítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!