szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az internetes hírportálok korábban soha nem látott forgalmat bonyolítottak tavaly, 2005 óta az online hírszolgáltatók látogatottságainak száma több mint kétszeresére nőtt – közölte a Bitkom német szövetségi információs technológiai, távközlési és új média szakmai szervezet hétfőn Berlinben.

A szervezet által megvizsgált 20 legnagyobb német hírportál tavaly 6,5 milliárd látogatást regisztrált, ami jó egyharmaddal haladja meg a 2008-as forgalmat. Ez a nyilvántartás kezdete, 2005 óta a legnagyobb évi növekedési ütem – hangsúlyozta Achim Berg, a Bitkom alelnöke.

A legsikeresebb német híroldal változatlanul a Spiegel Online, ami 2009-ben 1,3 milliárd látogatást regisztrált, 22 százalékkal többet, mint 2008-ban. Szorosan a második helyen követi a Bild.de híroldal közel 1,2 milliárdos forgalommal, 58 százalékos forgalom növekedés után.

A legnagyobb növekedést a Computerbild.de ért el, 71 százalékos forgalom-növekedés után 184 milliós látogatói számmal. A Bitkom politikai, gazdasági, sport és más szakterületek aktuális eseményeiről beszámoló internetes oldalakat sorolta a hírportálok közé. Számos felhasználó számára ezek az oldalak jelentik az egyik legfontosabb információs forrást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!