szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Drágult a dollár és az euró, a svájci frank árfolyama azonban nem változott jelentősen kedd délelőtt. Szakértők ma is oldalazást várnak.

Gyengüléssel kezdte a napot a magyar fizetőeszköz. Az euró/forint árfolyam kora reggel még 267 alatt járt, 10 óra környékére azonban 268 fölé ugrott a kurzus. Az ezt követő egy órában némileg korrigált a hazai deviza, így 11.30 órakor 267,50 forintot kellett fizetni a közös európai pénzért.

Szakértők szerint komoly változásokra nem lehet ma számítani a forint piacán, maradhat az elmúlt napokban megszokott oldalazás. Komoly piacbefolyásoló hatása a keddi hírek közül talán a Citi jelentésének lehet, már ha a bankház eredményei jelentősen eltérnek a várakozásoktól. A Morgan Stanley múlt heti negatív meglepetéséből azonban arra lehet következtetni, hogy ez is inkább csak a tőzsdékre hat majd, így a forint köreit lényegében semmi nem zavarja.

A dollár is drágább lett délelőtt, igaz, a zöldhasú az euróhoz képest is számottevően erősödött. Az amerikai fizetőeszközért reggel 185,2 forintot kértek, 11 tájban azonban már 186,9 környékén járt a kurzus. A svájci frank árfolyama mindeközben nem változott jelentősen. A 181,2-es szintről enyhén süllyedt az alpesi deviza jegyzése, majd felkúszott egészen 181,7-ig, hogy aztán visszatérjen a kora reggeli szintre.

Ecoline 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!