szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Régóta húzódik az FTC új stadionjának projektje, még mindig nincs teljesen sínen az 50 milliárdos nagyberuházás. De a tervek merészek és 2012-re akár meg is valósulhatnak.

Az FTC Labdarúgó Zrt. stadionrekonstrukcióért felelős igazgatója Gerstl Alexander a cég sajtótájékoztatóján elmondta, hogy még nincs kezükben a régi stadionra a bontási engedély. Egyelőre csak elvi engedélyük van, de az sem jogerős még, mert az ÁNTSZ megfelllebbezte.

Világgazdaság viszont ma arról írt, hogy magyarországi bankokkal tárgyal az FTC Labdarúgó Zrt. a beruházás ügyében. A beépíthető összesen 270 ezer négyzetméterből 25-30 ezer négyzetmétert szánnak a stadionra, a fennmaradó részen 200-250 szobás szállodát, éttermet, irodákat építenének. Sőt elképzelhető, hogy wellness-részleget és sportkórházat is létesítenek a Merényi Gusztáv és Szent István kórház bevonása is felmerül. A bankokkal folyó megbeszélések kimenetelétől nagyban függ, hogy mikor kezdhetik el az 50 milliárd forintos ingatlanberuházást – közölte Gerstl Alexander a lappal.

Mostantól – az FTC Labdarúgó Zrt. főtulajdonosa, a nemzetközi ingatlanügyletekben érdekelt Scarborough Holding kapcsolatait kihasználva – a brit Capyta Symonds szakértő cég irányítja a stadionberuházás tervezői és projektmenedzsment –tevékenységét – írja a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!