szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább dagad a BAR-lista, immár nyolcszázezer közelében van a nem- vagy késve fizető adósok száma – ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.

Több mint 170 ezerrel nőtt a késve fizető adósok száma az elmúlt évben. A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) – ismertebb nevén a BAR-lista – adatai szerint december végén 788 880 olyan magánszemély volt, aki legalább kilencven napja tartozott a minimálbérnél nagyobb összeggel. A késve törlesztett hitelek száma december végén egymillió-négyszázezer körül járt, ebből 354 ezret már rendeztek az adósok, ám több mint egymilliót még mindig nem sikerült törleszteni.

A cégek esetében az év eleje óta 179 805-ről 178 739-re csökkent a hitelét törleszteni képtelen vállalkozások száma, ám csak november és december között több mint 2 500 cég került fel a listára – írja a napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!