szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénzalapokat állít fel a Világbank olyan bankok megsegítésére, amelyek a kelet-európai nem fizető hitelek miatt nyomás alá kerültek - írta csütörtökön egy osztrák napilap.

A Der Standard értesülése szerint az első ilyen alapot bécsi központtal hoznák létre és a következő három hónapban kezdheti meg működését. Tevékenysége egyebek mellett a vállalkozások nem fizető hiteleinek megvásárlásából állna.

A 250 millió dolláros alaptőkéjű pénzeszközt egy amerikai befektetői vállalkozás működtetné, a Delaware államban bejegyzett CRG-Capital. A CRG pénzügyi igazgatója, Dorian Macovei úgy nyilatkozott a lapnak: a lengyelországi, a romániai, a magyar, a baltikumi és az ukrajnai piacokra összpontosítanák tevékenységüket.

A cikk szerint csütörtökön dönthet a Világbank egy másik alap létrehozásáról. Ez a tervek szerint a háztartások bedőlt hiteleivel is foglalkozna. A döntő kérdés, hogy a bankok részt vesznek-e a programban – jegyezte meg a Der Standard.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!