szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös légitársaságot tervez létrehozni az orosz Aeroflot és a török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines.

Az orosz közlekedési minisztérium magát megnevezni nem kívánó illetékese szerint a két vállalat együttműködésének elmélyítését, egy közös légitársaság tervét Tayyip Erdogan török miniszterelnök moszkvai tárgyalásain vitatták meg. Az informátor szerint még nincs döntés arról, hogy a közös vállalatban mekkora részesedése legyen az orosz, illetve a török félnek, s arról sem, hogy milyen gépeket fognak használni.
  
Előzőleg a Habertürk című lap arról számolt be, hogy az új légitársaságban 50-50 százalékkal részesedik majd a két cég, és 80-95 fős Szuhoj gépeket fognak üzemeltetni. A lap beszámolt arról is, hogy a közös légitársaság fellendítheti a két ország közötti idegenforgalmat, amit az is elősegít, hogy tervezik a vízumelőírások enyhítését is. Oroszországból évente mintegy 3 millióan utaznak Törökországba.
  
A török nemzeti légitársaság 25,1 millió utast szállított tavaly, bevétele átszámítva 1,4 milliárd dollár volt a tavalyi harmadik negyedévben. Az Aeroflot utasforgalma meghaladta a 8 milliót tavaly az első tizenegy hónapban, a kilenc havi bevétel 2,46 milliárd dollárt tett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!