szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Javította a kelet-európai és közép-ázsiai átalakuló gazdaságokra érvényben tartott növekedési előrejelzéseit pénteken a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), amely szerint ugyanakkor a növekedési kilátások továbbra is "törékenyek" a térségben, s jelentősek a regionális eltérések.

Az EBRD pénteken kiadott új, átfogó előrejelzése szerint a tevékenységi területét alkotó harminc országban az idén átlagosan 3,3 százalékos gazdasági növekedést várható az előző, tavaly októberi prognózisban szereplő 2,5 százalékos GDP-plusz helyett. Az EBRD 2011-ben 3,8 százalékos térségi átlagnövekedésre számít.
 
Magyarország azon tagállamok között van, amelyekben a londoni bank az idén is mínusszal számol: várakozása szerint a magyar gazdaság teljesítménye 2010-ben 0,6 százalékkal csökken a 6,7 százalékosra becsült tavalyi visszaesés után. Az EBRD jövőre 2 százalékos magyar növekedést jósol.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!