szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai General Electric (GE) a vártnál nagyobb adózott eredményt közölt pénteken az elmúlt év utolsó három hónapja alapján, ami azonban 19 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A sugárhajtóműtől fényforrásokig szinte mindent gyártó, médiabirodalmat működtető és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtó vállalatóriás 2,94 milliárd dollár adózott eredményt, részvényarányosan 28 centet ért el tavalyi az utolsó három hónapban.

A Reuters által megkérdezett elemzők 26 cent/részvény eredményt vártak. A cég bevétele éves szinten 10 százalékkal 41,44 milliárd dollárra csökkent. Az elemzői várakozásokban kisebb, 40,02 milliárd dollár bevétel szerepelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!