szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ajánlást adott ki a napokban a hazai pénzügyi szolgáltatóknál alkalmazandó javadalmazási politikáról a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amelyben a hosszú távú érdekeket is szem előtt tartó, óvatos hozzáállást vár el a piaci szereplőktől – ismerteti a pénteki Világgazdaság.

A PSZÁF elnöke által jegyzett dokumentum szerint az intézmények által készített javadalmazási politika nem ösztönözheti az alkalmazottakat túlzott kockázatvállalásra, és abban mindig a hosszú távú érdekeknek kell elsőbbséget adni.

Az ajánlás értelmében az intézmények felügyelőbizottsága felelős a javadalmazási politika kialakításáért és végrehajtásának felügyeletéért – olvasható a gazdasági napilapban. Nagyon fontos elem, hogy az alapbért és a teljesítménybért arányosan kell meghatározniuk a pénzügyi szolgáltatóknak, vagyis a teljesítménybér nem lehet az alkalmazott alapmegélhetésének forrása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!