szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz gazdaság lesz a legerősebb Európában 2030-ra, a világon pedig az ötödik – vélik a PricewaterhouseCoopers (PwC) elemzői.

A nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég szerint a világ vezető gazdasága Kína lesz, amelyet az Egyesült Államok, India, Brazília, Oroszország, Németország, Mexikó, Franciaország és Nagy-Britannia követ majd.

A cég pénteken hozta nyilvánosságra a globális gazdaság alakulására vonatkozó előrejelzését. Ennek alapján Európában 2030-ra a német lesz a második legerősebb gazdaság, amelyet a francia követ majd. A PwC szerint a közeli években „geopolitikai forradalom” következik be a világgazdaságban, a tradicionális vezető országok helyére új csoport kerül.

Jelenleg a világ vezető gazdaságai a G7 csoportba tömörült Egyesült Államok, Japán, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Kanada. Helyüket a PwC szerint a feltörekvő országok csoportja, az E7-ek veszi át, amelybe Kína, Oroszország, India, Brazília, Mexikó, Indonézia és Törökország tartozik majd. A PwC előrejelzése szerint 2019-re az E7-ek együttes bruttó hazai terméke (GDP) eléri a G7-két, majd egy évtizeddel később 30 százalékkal felülmúlja azt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban

Egyre nagyobb a túlterheltség a kórházakban