szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő év közepéig a hosszú távú, fenntartható ütemtől elmaradó gazdasági növekedés várható Európában – áll a Standard & Poor's pénteken Londonban kiadott átfogó előrejelzésében.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának elemzői kiemelték az 5 százalékos tavalyi egész évi német visszaesésről szóló első gyorsbecslést, amely szerintük mutatja a már megindult európai kilábalás ingatagságát, és növeli a bizonytalanságot a kilábalás hosszú távú fenntarthatóságával kapcsolatban.

A gyorsbecslés alapján a német gazdaság teljesítménye tavaly a második világháború óta nem mért ütemben csökkent, amiből arra lehet következtetni, hogy a legnagyobb európai gazdaság 2009 utolsó negyedévében stagnált a 0,7 százalékos harmadik negyedévi növekedés után – áll a Standard & Poor's elemzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!