szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százmilliárd forintnál is nagyobb lehet az az összeg, amelyet a hazai önkormányzatok eddig be nem fizetett helyi adó címén követelnek a vállalkozásoktól és a polgároktól – ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

Egyesek szerint 30 milliárd forintot, mások szerint akár 150 milliárd forintot is kitehet országosan az eddig be nem fizetett helyi adók együttes értéke. Debrecenben nagyjából 650 millió forint helyi közterhet követelnek a városban tevékenykedő cégektől és az ott élőktől, Győrben 540 milliót, Székesfehérváron 450 millió forint befizetését várják, Szombathelyen pedig csaknem 300 millió forint a le nem rótt helyi közterhek összértéke.

A napilap cikke ismerteti, hogy párthovatartozástól függetlenül a négy nagyváros egybehangzóan veszélyesnek nevezte az iparűzési adóval kapcsolatos feladatok APEH-hoz való telepítését. Véleményük szerint az önkormányzatok lényegesen jobban szedik be kintlévőségeiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!