szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai átlagnál jobban teljesített a Malév tavaly, a légitársaság utasforgalma a gazdasági válság ellenére 6 százalékkal, 200 ezerrel nőtt, az idén az első negyedévben pedig már kétszámjegyű forgalomnövekedésre számítanak – közölte a Malév.

A menetrend szerinti és charterjáratokon összesen 3,3 millió utast szállított a légitársaság tavaly, piaci részesedése ezzel két százalékponttal 43,5 százalékra növekedett.

A forgalom növekedését a Malév a 2009 elején bevezetett új kereskedelmi stratégiájának tulajdonítja, többek között az új árazási politikája sikereként értékeli, amellyel felvette a versenyt a diszkonttársaságokkal. A legdinamikusabb, több mint tíz százalékos növekedést októberben és decemberben érte el a légitársaság.

Karim Makhlouf kereskedelmi vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a férőhely-kihasználtság 2 százalékponttal 66,5 százalékra emelkedett az európai és közel-keleti útvonalhálózaton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!