szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 48 millió forintra büntette a Gold Sweet 2002 Kft.-t és a Digitania Zrt.-t a fogyasztók megtévesztése, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt – közölte a hivatal.

A két társaság 2008 április 1. és augusztus 31. között a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, 2008. szeptember 1. és december 31. között pedig a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított a Flört vonal, Randi, és Randi1 elnevezésű társkereső szolgáltatások reklámjaiban megjelent tájékoztatással – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A Digitania Zrt. 40 millió, a Gold Sweet Kft. pedig 8 millió forint bírságot kapott és a GVH eltiltotta őket a jogsértő magatartás további folytatásától is. A bírság összegének megállapításakor a Digitania Zrt-vel kapcsolatban súlyosbító körülményként merült fel, hogy a versenyhatóság korábban hasonló magatartás miatt már elmarasztalta a vállalkozást, amely ennek ellenére megtévesztő kommunikációs tevékenységét hosszú időn át, széles körben folytatta – olvasható a hivatal közleményében. A GVH bejelentését követően az MTI megkereste az érintett társaságokat, ám azok nem voltak elérhetőek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Vaskos GVH-bírság egy hitelközvetítőnek, mert nem tartotta be ígéretét

Négymillió forintra bírságolta a PBB Credit Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a cég nem tartotta be a reklámjaiban ígért egy-két napon belüli hitelfolyósítást, és – megalapozatlanul – egyedülállónak hirdette a szolgáltatást – közölte a GVH. Megállapítása szerint a hitelek folyósítása gyakran a 20 napot is meghaladta.

HavariaPress Plázs

Hárommilliós bírság narancsbőr elleni szerért

Nem tudta igazolni az általa forgalmazott fogyasztószer hatását a WS Teleshopot üzemeltető vállalkozás, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintra bírságolta a céget a fogyasztók megtévesztése miatt - értesült a HavariaPress.