szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előzetes adatok szerint mintegy 3,3 milliárd forintnyi betét fagyott be az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetnél (ÁKH). Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) húsz munkanapon belül minden betétesnek kifizeti a kártalanítást.

Székács Péter, az OBA ügyvezető igazgatója elmondta: a hitelszövetkezet befagyott betéteinek kifizetése nem okoz gondot, az OBA kártalanításra fordítható vagyona ugyanis meghaladja a 85 milliárd forintot. A fedezettségi mutató - amely az alap likvid eszközállományát veti össze az alap elméleti kártalanítási kötelezettségével - egy százalék, ami nemzetközi összehasonlításban megfelelő. Az OBA fel van készülve a gyorsított kártalanításra is - mondta Székács Péter, aki emlékeztetett: 2010. január 1. óta a kártalanítás kifizetésére rendelkezésre álló határidő 20 munkanapra csökkent. Ezt egy uniós direktíva alapján 2011 januárjától kell bevezetniük a tagállamoknak, de Magyarország a kifizetések gyorsítása érdekében már az idei évtől alkalmazza.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Londoni elemzők: a recesszió visszafogja a magyar pénzromlást

Átmenetinek tekintik a vártnál jóval magasabb januári magyarországi inflációt londoni felzárkózó piaci elemzők, a tavalyi negyedik negyedévi GDP-adatok alapján pedig úgy vélik, hogy az év közepéig tartó recessziót követően a második félévben már nőhet a magyar gazdaság.

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?

Beültünk az első hazai Suzuki Swace-be: mit tud a 8 milliós Toyota Corolla testvér?

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György