szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az újraértékelés után is a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. nyerte a Volánbusz Zrt. 60 jármű szállítására kiírt, hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) kötelezte az ajánlatkérőt a korábban kizárt, Alfa Busz ajánlatának értékelésére is - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlatkérésben 20 darab alacsony belépésű szóló autóbusz, és 40 darab háromtengelyes alacsony belépésű szóló autóbusz szerepelt. A múlt év decemberi eredményhirdetéskor a Volánbusz érvénytelennek nyilvánította az Alfa Busz Kereskedelmi Kft. ajánlatát. A versenyben maradt két cég, a prágai székhelyű VIKO s.r.o. és a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. közül az utóbbi lett a nyertes, nettó 9 millió 866 ezer euróval.

Az Alfa Busz a KDB-hez fordult, amely 3 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt, és kötelezte arra, hogy értékelje a kizárt ajánlatot is. Ez megtörtént, de annak során a Volánbusz újra kizárta az Alfa Busz ajánlatát, és a kínai gyártót hozta ki nyertesnek. A Volánbusz Zrt. február 10-én azt közölte, hogy az Alfa Busz által ajánlott termékek sem a Volánbusz előírásainak, sem pedig a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseinek nem feleltek meg.

A szerződéskötés tervezett időpontja március 12.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Online jegyárusításba kezdett a Volánbusz

A Volánbusz Rt. nemzetközi járataira szeptember végétől interneten keresztül is vásárolhatnak jegyet az utasok. Hetekkel az utazás megkezdése előtt a netes vásárlással lényegesen alacsonyabb áron szerezhetők be a buszjegyek.

hvg.hu Itthon

Infláció felett drágít a MÁV és a Volán

Tízmilliárd forint pluszbevételt vár jövőre a kormányzat a közösségi közlekedés januártól érvényes, az inflációt meghaladó tarifaváltozásaitól, amelyeket a napokban jelent be Hónig Péter közlekedési miniszter - írta szerdai számában a Népszava.