szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vége a türelmi időnek Németországban, az illetékes hatóságok lecsaptak az állítólagos adócsalókra.

Pénteki értesülések szerint a hét közepétől házkutatási paranccsal nyomozók jelentek meg több olyan - elsősorban dél-németországi - magánszemély lakásában, akik a gyanú szerint nem tettek eleget  adófizetési kötelezettségeiknek, és nem éltek az erre az esetre kilátásba helyezett különleges amnesztia lehetőségével sem. Németországban január végén robbant ki az ország történetének egyik legsúlyosabb adócsalási botránya. Egy informátor 2,5 millió euróért egy olyan DVD-lemezt kínált az államnak megvásárlásra, amely 1500, svájci bankszámlával rendelkező állítólagos német adócsaló nevét tartalmazza.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!