szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint félmilliárd forintot nyert a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága természetvédelmi területek rekonstrukciójára és a Kiskunság védelemre szoruló értékeinek megőrzésére – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).

A minisztérium közleménye szerint a nemzeti park a Környezet- és Energia Operatív Program keretéből 534 millió 510 ezer forint vissza nem térítendő uniós és magyar forrást kapott élőhely-rekonstrukciók megvalósítására.

A támogatás révén a nemzeti park visszaszoríthatja a Duna-Tisza közén egyre komolyabb veszélyt jelentő inváziós fajokat, mentesítheti azoktól a természetvédelmileg értékes területeket. Emellett megvalósulhat Soltszentimrén a szikes gyepeken az egykori rizskalitkák töltéseinek, árkainak felszámolása, a terület vizeinek visszatartása.

A támogatás célja továbbá, hogy a biodiverzitást növelő szegély-, és nyíltvízi élőhelyeket alakítsanak ki a Kolon tó zárt nádasában, valamint megelőzzék az 52-es főút által kettévágott vizes élőhelyek kétéltű állományának vándorláskori pusztulását, kétéltű átjárók kiépítésével. Ezen felül a támogatásból olyan denevér élőhelyeket, tornyokat hoznak majd létre, amelyek pótolják az állatok hiányzó természetes búvó és szaporodó helyeit. Az igazgatóság a projektet 100 százalékos támogatási intenzitás mellett, önerő nélkül 2013-ig valósíthatja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tiltakozás a Kárpátokban az ukrán elnök hegymászása ellen

Nyílt levélben kérik a Kárpátok ukrajnai szakaszán élő huculok Viktor Juscsenko ukrán elnököt, hogy a természet védelme érdekében mondjon le a hét végére tervezett hegymászásáról, amelyre szokás szerint több ezren elkísérnék.

hvg.hu Itthon

Felavatták az ország ötödik natúrparkját

A köztársasági elnök szerint a natúrpark az emberi és természeti értékek együttes ápolásának és fejlesztésének kerete, mely a természetvédelmi és kulturális értékek megőrzése mellett egyben a vidékfejlesztés eszköze is. Sólyom László ezt a Szatmár-Beregi Natúrpark ünnepélyes avatásán mondta vasárnap Fehérgyarmaton.

HavariaPress Sport

Jogsértő volt a ,,Magyar Dakar" engedélye

Hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Bíróság a ,,Magyar Dakarként" elhíresült Közép-Európa Rali táborfalvai futamának természetvédelmi engedélyét.

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Átneveznék a nápolyi stadiont Maradona emlékére

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról