szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) úgy véli, hogy Magyarország pénzügyi helyzete ugyan javult, de kockázatokat lát a 2010-es hiánycél teljesítését illetően - derült ki a washingtoni székhelyű pénzintézet pénteken közzétett jelentéséből.

Az ország pénzügyi helyzete alapvetően erősödött, "de többet kell tenni azért, hogy a hiányt határozott csökkenő pályára állítsák" - olvasható a magyar készenléti hitelkeret ötödik felülvizsgálatáról szóló részletes szakértői jelentésben. A befektetői bizalom visszatérőben van, és a gazdaság a felépülés útjára lépett, de a költségvetési politika további szigorítására van szükség a középtávú makrogazdasági stabilitás és növekedés biztosítására - mutat rá a jelentés.

 

 VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Martonyi: az új kormány már májusban tárgyalhat az IMF-fel

Nem kizárt, hogy a következő kormány már májusban vagy júniusban tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal a hitel visszafizetésének kedvezőbbé tételéről, de lehet, hogy a helyzet úgy alakul, hogy erre nem lesz szükség - mondta csütörtökön az InfoRádiónak Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere a Baross Gábor Társaság budapesti rendezvényén.

MTI Gazdaság

Fitch: jót tett az IMF/EU-csomag a magyar bankoknak

A magyar bankrendszer által elszenvedett stressz még súlyosabb lett volna a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU pénzügyi védőcsomagja nélkül – áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott elemzésében, amely szerint az államháztartási hiány esetleges idei „kisebb elcsúszása” még nem veszélyeztetné az IMF-keret hozzáférhetőségét.

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában

Egy nap alatt 398 áldozata volt a koronavírusnak Ukrajnában