szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint árfolyama kismértékben erősödött szerdán délután: háromnegyed ötkor 265,50 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben, míg kedden délután 266,45 forint, szerda délelőtt pedig 266,64 forint volt.

A devizapiaci kereskedők elmondták: szerdán egész nap a 266,80 és a 265,50-es eurójegyzés között ingadozott a forint. A szerdai kereskedést elsősorban a nemzetközi makroadatok alakulása befolyásolta, az alacsony forgalmú kereskedésre a belföldi hírek nem hatottak. A kereskedők szerint leginkább a szerdán megjelenő amerikai adatok miatt erősödött kissé a forint, mivel azok hatására gyengülni kezdett a dollár az euróval szemben, és ez magával hozta a régiós devizák erősödését is.

A szakértők úgy vélték, a következő napokban is az érdektelenség és az alacsony forgalom jellemezheti a piacokat, így a forint a jelenlegi euróárfolyam körül ingadozhat. Hozzátették: amennyiben tovább erősödne az euró a dollárral szemben, elképzelhető, hogy a 265 forintos eurójegyzés alá is erősödhet a forint.
 
A dollárt 196,10 forinton jegyezték 1,3544 dolláros euró árfolyam mellett szerda délután. Kedden délután a dollárt 198,17 forinton, az eurót 1,3451 dolláron, míg szerda délelőtt 198,68 forinton, az eurót pedig 1,3420 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése szerda délután 186,30 forint a kedd délutáni 186,16 forint után, 100 japán jent pedig 211 forinton jegyezték 213,40 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Stabilizálódott a forint kedd reggel

Kedden kora reggel az eurót 264,88 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben, míg hétfőn későn este 264,57 forint/euró volt az árfolyam. Hétfő délutánhoz képest erősödött a forint.

MTI Gazdaság

Nyolcmilliárd forint osztalékot fizet a Mavir

Nyolcmilliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) a kedden megtartott éves rendes közgyűlésen − közölte a Mavir.

MTI Hazai gazdaság

A forint a 265-ös eurójegyzés környékén mozog

Őrzi a kamatvágás utáni árfolyamát a forint: az eurót 265,17 forinton jegyezték kedden néhány perccel háromnegyed 11 előtt a bankközi kereskedelemben, a hétfő délután fél ötkor tartott 265,52 forintos és késő esti 264,54 forint után.

MTI Gazdaság

Moody's: kedvező a forinthitelezés ösztönzése

A lakossági devizaalapú hitelezés csökkentésére tett magyar kormányzati intézkedések elősegíthetik a banki követelés-portfoliók devizastruktúrájának javulását − áll a Moody's Investors Service hétfői londoni elemzésében.

MTI Gazdaság

Gyengült a forint: 266 felett az euró

A forint kedden délelőtt még őrizte a hétfői kamatvágás utáni árfolyamát a 265,50-265,70 forintos eurójegyzés környékén, de kora délután egy forinttal a 266,50 forintos eurójegyzés környékére gyengült a bankközi devizapiacon.