szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Stagnáló, esetleg enyhén erősödő árfolyamokat várnak a piacokon a térségbeli devizáktól kedden. A forint alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat alakulását követi, de árfolyamát befolyásolhatja bármilyen, a következő kormány gazdasági és költségvetési terveire vonatkozó hír.

Az euró árfolyama alig változott hétfőről keddre virradóra, miután hétfőn reggelre a görög segélycsomagról történt euróövezeti megállapodás hatására az 1,37-os dollár jegyzés közvetlen közelébe erősödött a péntekre még jellemző 1,35 alatti szintről, majd kora délutánra 1,36 alá korrigált. Kedden reggel az eurót 1,3578 dolláron jegyezték a hétfő esti 1,3590 után. Az euró 5,16 százalékkal gyengébb tavaly év végi árfolyamánál.

A forinttól stagnálást, a 265-ös eurójegyzés körüli ingadozást várnak kedden a piacon. A forint alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat alakulását követi, de árfolyamát befolyásolhatja bármilyen, a következő kormány gazdasági és költségvetési terveire vonatkozó hír.

A forintot 264,88-as euró árfolyamon jegyezték kedden reggel a hétfő esti 264,92 után. Péntek délután a jegyzés még 266,67 forinton állt. A nemzeti valuta kedden reggel 2,10 százalékkal állt erősebben 2009 végi árfolyamánál. A forint dollárárfolyama alig változott, kedden reggel 194,97 forinton jegyezték a dollárt a hétfő esti 194,89 forint után.

Az általánosan javuló nemzetköz befektetői hangulatban a térségbeli devizák mérsékelt erősödő potenciállal rendelkeznek. A zloty erősödését azonban korlátozza a 3,8450-es euróárfolyam-küszöb, amelynél a jegybank a múlt pénteken intervenciót hajtott végre az erősödés fékezésére.

A zloty 3,8619-es eurójegyzésen állt kedden reggel a hétfő késő esti 3,8625 után. A zloty hétfőn, a nemzetközi trendet követve erősödött vissza 3,86 körüli euró jegyzésre, miután a hét végi repülőkatasztrófa után 3,89 fölé emelkedett. A zloty 5,93 százalékkal erősebb tavaly év végi árfolyamánál.

A cseh korona várhatóan erősödik, mivel hétfőn erős ellenállási határt tört át 25,20-as euró jegyzésnél. A koronát kedden reggel 25,1550-en jegyezték az euróval szemben a hétfő késő esti 25,14 után. A korona 4,68 százalékkal erősebb 2009 végi árfolyamánál az euróval szemben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősödött a forint: 265 alatt az euró

A forint a térségbeli trendhez igazodva erősödött hétfőn, a várakozásoknak megfelelő választási eredmény nem befolyásolta árfolyamát: az eurót hétfőn délután négy órakor 264,90 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

MTI Gazdaság

Erősítették a forintot a választási eredmények

A választási eredmény megfelelt a várakozásoknak, a forint az általános piaci trendekhez igazodva erősödött hétfőn reggel: az eurót hétfőn negyed tízkor 265,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire