szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább erősödött szerdán délelőtt a forint az euróval szemben a bankközi piacon: az eurót 263-263,10 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 264,50 forinttal.

Az euró reggel 262,81 forintig gyengült. A kereskedők szerint a piaci hangulatot elsősorban a nemzetközi hírek befolyásolják, belföldi oldalról az országgyűlési választások második fordulójáig elsősorban kivárás jellemzi a piacot.

A piaci hangulatot kedvezően befolyásolta a sikeres görög állampapír-kibocsátás. A vártnál több forráshoz, bő másfél milliárd euróhoz jutott kedden az adósságválsággal küzdő görög kormány az állampapírpiacon. Az euróövezeti tagország megsegítésére kidolgozott terv bejelentését követő első kincstárjegy-aukció jelentős túljegyzéssel zárult.

A dollárt szerdán délelőtt 192,90 forinton jegyezték 1,3624 dolláros euró jegyzés mellett. Kedden délután a dollár 194,80 forint volt. Egy svájci frank szerdán délelőtt 183 forintot ért, míg kedden délután 184,05 forint volt, 100 japán jent 206,30 forinton jegyeztek, az előző nap délután még 209,80 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősítették a forintot a választási eredmények

A választási eredmény megfelelt a várakozásoknak, a forint az általános piaci trendekhez igazodva erősödött hétfőn reggel: az eurót hétfőn negyed tízkor 265,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

MTI Gazdaság

Tovább erősödött a forint

Alacsony forgalom mellett tovább erősödött a forint kedden mind a nyugat-európai, mind a régiós devizákkal szemben, így az eurót kedden délután négy órakor 264,50 forinton jegyezték a bankközi piacon a hétfő délutáni 264,90 forint, és a kedd délelőtti 264,65 forint után. Péntek délután a jegyzés még 266,67 forinton állt.

MTI Tech

Háromszázezer forintos Farmville-tartozás

Közel háromszázezer forintnyi tartozást hozott össze egy 12 éves brit fiú, aki a saját zsebpénze után édesanyja hitelkártyáját használta a Facebook közösségi portálon található virtuális farmja csinosítására.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint: 265 alatt az euró

A forint a térségbeli trendhez igazodva erősödött hétfőn, a várakozásoknak megfelelő választási eredmény nem befolyásolta árfolyamát: az eurót hétfőn délután négy órakor 264,90 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 266,67 forint után.

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában

Xantus Barbara most maszkokat árul egy plázában