szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is kedvező befektetői hangulat támogatja a térségbeli devizák árfolyamának erősödését. Az eurót csütörtök délelőtt háromnegyed tízkor 262,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 262,50 forint után.

Csütörtökre virradóra 261,90 forinton, kora reggel pedig 261,60 forint körül állt a jegyzés. A forint tavaly augusztusa óta a 265-275 forintos euró jegyzési tartományban mozgott. Jóval a 265-ös eurójegyzés alá két alkalommal, a március 15-i hosszú hétvégét követő héten, illetve a választásokat követően tört ki. A 265 forintos eurójegyzési küszöb tartós meghaladása, az erős devizapiaci technikai ellenállás áttörése miatt újabb, erősebb mozgási tartományba helyezheti át a forint árfolyamát.
 
A dollárt 192,84 forinton jegyezték csütörtök délelőtt 1,3599 dolláros euró árfolyam mellett. Szerdán délután a dollárt 192,80 forinton, az eurót 1,3629 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése csütörtök délelőtt 182,77 forint a szerda délutáni 183,13 forint után, 100 japán jent 207,11 forinton jegyeztek a szerdai 206,28 forint után.

Csütörtökön két piacmozgató tényező befolyásolhatja a térségbeli devizák árfolyamát: a pozitív befektetői hangulatot támogató makrogazdasági adatok, illetve egy esetleges lengyel jegybanki intervenció. A piacokon a délután nyilvánosságra kerülő márciusi amerikai ipari termelési adatoktól, illetve foglalkoztatási adatoktól várják a gazdasági fellendülésbe vetett bizalom megerősítését. Amennyiben az adatok nem cáfolnak rá a várakozásokra, nem csorbul a térséggel szemben felvett pozitív befektetői hozzáállás, a magas kockázatvállalási készség. Az adatok közzétételéig kevés mozgásra, kivárásra lehet számítani a kereskedők szerint. A térségbeli devizák mérsékelten erősödő trendjét viszont fékezheti viszont egy újabb lengyel jegybanki intervenció a zloty erősödésének megfékezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

263-ig erősödött a forint

Tovább erősödött szerdán délelőtt a forint az euróval szemben a bankközi piacon: az eurót 263-263,10 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 264,50 forinttal.

MTI Gazdaság

Már "saját jogán" is erősödik a forint

A javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödtek a térségbeli devizák, velük együtt a forint is: az eurót szerdán délután fél ötkor 262,50 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délután négy órai 264,65 után. Péntek délután a jegyzés még 266,67 forint volt.

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!

Az aranyér nem tud csak úgy elmúlni – grafikákkal mutatjuk be a fázisokat!

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója