szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alig változott a forint árfolyama: az eurót pénteken háromnegyed kettő előtt néhány perccel 263,42 forinton jegyezték, míg csütörtök délután 262,93 forintot ért.

A délelőtt folyamán alacsony forgalomban 262,75 és 263,50 forint között mozgott az euró jegyzése. A régiós devizák kereskedése a forinthoz hasonlóan csendes volt, és a nap további részében sem számítanak piacbefolyásoló hírekre a kereskedők.

A forint tavaly augusztusa óta a 265-275 forintos euró jegyzési tartományban mozgott. Két alkalommal, a március 15-i hosszú hétvégét követő héten, illetve a választások első fordulója után került jóval a 265-ös euró árfolyam alá. A 265 forintos küszöb tartós átlépése azonban, az erős devizapiaci technikai ellenállás áttörése miatt újabb, erősebb tartományba helyezheti át a forint árfolyamát.

Londoni feltörekvő piaci elemzők már korábban is forinterősödést jósoltak a választások utáni időszakra: a szavazást követően megjelent újabb elemzések szerint pedig amikor az ország túljut a választás második fordulóján is, akkor a forint még vonzóbbá válhat a befektetők számára. Feltéve, hogy az új kormány nem keveredik konfliktusba a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval az államháztartási hiánycél ügyében.
 
A dollárt 194,20 forinton jegyezték pénteken délelőtt, 1,3550 dolláros euróárfolyam mellett, hasonlóan a csütörtök délutáni 194,11 forintos dollár és 1,3554 dolláros euróárfolyamhoz.

A svájci frank jegyzése pénteken 183,60 forint a csütörtöki 183,33 forint után, 100 japán jent pedig 209,50 forinton jegyeztek a csütörtöki 207,77 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tartja árfolyamát 262 környékén a forint

Továbbra is kedvező befektetői hangulat támogatja a térségbeli devizák árfolyamának erősödését. Az eurót csütörtök délelőtt háromnegyed tízkor 262,16 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 262,50 forint után.

MTI Gazdaság

263-ig erősödött a forint

Tovább erősödött szerdán délelőtt a forint az euróval szemben a bankközi piacon: az eurót 263-263,10 forinton jegyezték, szemben a kedd délutáni 264,50 forinttal.

MTI Gazdaság

Gyengült kissé a forint

Tartózkodóbb piaci környezetben hajszálnyit vesztett a héten felhalmozott erejéből a forint: az eurót csütörtök délután négykor 262,93 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 262,50 forint után.