szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Erősödött a forint az euróval szemben pénteken délután a bankközi devizapiacon, az euróval 264,50 forinton kereskedtek, míg egy nappal korábban még 265,73 forint volt.

Áthúzódott péntekre is a korábban gondoltnál magasabb görög államháztartási hiány által okozott sokk a piacokon, gyengítette a térségbeli devizákat és az eurót is. Délelőtt a 264,50-es szintről 266,70 forintig erősödött az euró. A fordulatot az a bejelentés okozta, miszerint Görögország hivatalosan kérte az EU-IMF segélycsomag aktiválását. A segélycsomag 30 milliárd eurós uniós és további 15 milliárd eurós IMF hitelt tartalmaz. A hírre nemcsak a térségbeli devizák, hanem az euró is erősödött. Az optimizmust fokozta az Ifo német üzleti hangulat index minden várakozást meghaladó mértékű áprilisi emelkedése. A müncheni Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) hétezer vállalat megkérdezése alapján számított mutatója a márciusi 98,2 pontról 101,6 pontra emelkedett, 2008 májusa óta a legmagasabb értéket érte el. A szakértők 98,6-98,9 pont körüli indexet vártak.

A dollárt pénteken délután 199,30 forinton jegyezték 1,3272 dolláros euróárfolyam mellett. Előző nap a dollárt 200,11 forinton, az eurót 1,3286 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése 184,50 forint az előző napi 185,55 forint után, 100 japán jen árfolyama 212,00 forint, csütörtökön délután 215,35 forint volt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van

A magyar kivándorlók zöme köszöni, de inkább maradna, ahol van

Emelkedni kezdett a halálozások száma, de így is kisebb lett a természetes fogyás

Emelkedni kezdett a halálozások száma, de így is kisebb lett a természetes fogyás