szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen elutasította a bíróság a Soros Fund Management LLC keresetét, így Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) lett a két szervezet között folyó per nyertese.

A Soros Fund Management LLC közigazgatási határozat felülvizsgálatára irányuló perben támadta meg a PSZÁF vele szemben hozott határozatát. A felügyelet a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt 2009. március 26-i dátummal megjelentetett határozatában 489 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

A felügyelet az OTP Bank Nyrt. részvényeire 2008. október 9-én, a Budapesti Értéktőzsdén a tőzsdei kereskedés során kötött ügyletek körülményeinek tisztázására folytatta le piacfelügyeleti eljárását. A bírósági eljárást a Fővárosi Ítélőtábla 2010. április 21-én, szerdán kihirdetett jogerős ítélete zárta le, amely szerint a felügyelet lett a pernyertes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Visszavonta a PSZÁF a Star Finance engedélyét

Visszavonta a Star Finance Pénzügyi Tanácsadó Kft. független biztosításközvetítői tevékenységi engedélyét és a társaságot törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) − közölte a felügyelet.

MTI Gazdaság

Akár kétmilliárdos bírságot is kiszabhat a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megújította intézkedési- és bírságpolitikáját, szélesítette az intézkedési lehetőségek skáláját, egyúttal megemelte a jogsértések, szabálytalanságok esetén kiszabható bírságok összegét.

MTI Gazdaság

Egymilliós bírság az OTP-nek

Egymillió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra fogyasztóvédelmi vétség miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Libération – Az SZFE az orbáni cezarománia útjában áll

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés

Olasz belügyminiszter: „Elfogadhatatlan” a kijárási tilalom elleni tüntetés