szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pénzügyminiszter tájékoztatóban tette közzé azt az engedélyt, amely lehetővé teszi a BKV-nak, hogy utólag fizesse meg az általa indított perek illetékeit.

Ha a BKV pert indít, akkor az eljárást kezdeményező iratra egy pecsét kerül, amelyen az szerepel, hogy az adópolitikáért felelős miniszter engedélyezte az illeték utólagos elszámolását. A fő szabály szerint, egyébként, az illetéket előre, és illetékbélyegben kell megfizetni. A kedvezmény egy évre, idén május 1-jétől jövő év április utolsó napjáig szól, és akkor is jár, ha magánszemélyt, illetve ha céget perel a BKV.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Új BKV-ügy: akik ingyen tankolhattak

Újabb BKV-s ügyben nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya – értesült a hvg.hu. A gyanú szerint a Kilián Autóbusz Üzemegység Szakszervezet (KAÜSZ) autóbusza másfél éve ingyen tankol a cég telephelyén. Mindössze 2,5 millió forintról van szó, a szakszervezet jelezte, rendezik a tartozást, de a büntetőeljárás folyik. Nyugtalanító, hogy az új vezérigazgató alatt is előfordulhatnak ilyen szabálytanságok.

MTI Gazdaság

Kiderült, hogy mire mehet el a BKV a 10 milliárdos tőkepótlása

A tervek szerint Ikarus autóbuszokat, trolibuszokat és villamosokat újít fel a BKV a 10 milliárd forintos fővárosi tőkepótlásból; erről tárgyalt hétfői ülésén a Főpolgármesteri Kabinet – közölte Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

MTI Itthon

BKV-ügy: újabb öt gyanúsítottat hallgattak ki

Újabb öt gyanúsítottat hallgatott ki szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKV-ügyekkel összefüggésben, valamennyien a közlekedési vállalatnál dolgoztak - tudta meg a BRFK szóvivőjétől az MTI.

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson