szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az OTP Bank a román tulajdonban lévő Banca Comerciala Carpatica nevű pénzintézet részvényeinek a kétharmadát akarja megvásárolni – adta hírül hétfőn a Ziarul Financiar című román gazdasági-pénzügyi napilap piaci forrásokra hivatkozva, az érintettek a hírt nem erősítették meg.

Az újság névtelenséget kérő piaci forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az OTP csoport vezetői találkoztak Ilie Carabulea román üzletemberrel, és ajánlatot tettek a bank 70 százalékos részvénycsomagjának a megvásárlására. A lap információi szerint a nagyszebeni üzletember a Carpatica Bank legnagyobb egyéni részvényese, az ő birtokában van ugyanis a bank 36,4 százalékos részvénycsomagja. Egy másik üzletember birtokolja a részvények 10 százalékát, a fennmaradó 53,6 százalék kisrészvényesek között oszlik meg.

A román üzletember az újságnak "rémhírterjesztésnek" nevezte az OTP-vel folytatott tárgyalásokról szóló információkat, az OTP Bank vezetői pedig nem kívántak nyilatkozni erről a témáról.

A Carpatica részvényeit jegyzik a bukaresti értéktőzsdén, a pénzügyi intézet értékét 55,7 millió euróra becsülik. A lap úgy tudja, hogy az OTP több hónapja tárgyal már a nagyszebeni üzletemberrel.

A Carpatica Bank 11 éve van jelen a román bankpiacon, de erős beruházócsoport támogatásának hiányában nem tudott lépést tartani a román bankpiac 85 százalékát uraló külföldi vetélytársakkal. A bank piaci részesedését körülbelül 1 százalékra becsülik – olvasható a Ziarul Financiarban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Egymilliós bírság az OTP-nek

Egymillió forint bírságot szabott ki az OTP Bankra fogyasztóvédelmi vétség miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

hvg.hu Gazdaság

Ezt hozta az idei első negyedév: szárnyalt az OTP, robbant az ukrán tőzsde

Az idei év első negyedévében is a bika volt az úr a világ tőzsdéin, a fejlett piacok egyszámjegyű, a BUX 14 százalékos, a „világbajnok” ukrán tőzsdeindex pedig több mint 60 százalékos nyereséget ért el. A közép-európai régiót különösen kedvelték a befektetők, az OTP a térség húzópapírjaként 25 százalékkal drágult, miközben megjelentek a 8000 forint fölötti elemzői célárak.

MTI Gazdaság

Az OTP-t és a Postát is megbüntette a GVH

Összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal(GVH) az OTP Bankra és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-re, mivel a két vállalkozás fogyasztókat megtévesztő módon, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatva hirdette termékeit.

MTI Gazdaság

Idén sem fizetne osztalékot az OTP

Az OTP Bank Nyrt. nem tervez osztalékfizetést az idén, a magyar számviteli szabványok szerinti 102,3 milliárd forint adózott eredményt a 10,2 milliárd forint általános tartalékképzés után az eredménytartalékba helyezi - derül ki a pénteken közzétett közgyűlési határozati javaslatból.

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára