szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai gazdasági fellendülésre utaló pénteki makrogazdasági adatok és a kereslet várható növekedése miatt a Brent nyersolaj ára 18 havi csúcsra emelkedett.

Az amerikai WTI nyersolaj legközelebbi határidős, júniusi jegyzése 16 centtel, hordónként 85,28 dollárra emelkedett, tovább növelve a pénteken elért 1,42 dolláros áremelkedést. A Brent nyersolaj legközelebbi határidős jegyzése 25 centtel 87,50 dollárra emelkedett. A Brent jegyzése 2008 októberében állt utoljára ilyen magas szinten.

A pénteken közzétett amerikai ipari termelési és lakásértékesítési adatok kedvező olajpiaci hatását tovább erősítette az európai légtér újbóli megnyitása, amely megnövelte a keresletet az olaj iránt.

A piacok a kedden nyilvánosságra kerülő amerikai fogyasztói hangulat-indextől várnak további útmutatásokat a gazdasági fellendülés további alakulását illetően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Líbia szerint a spekuláció hajtja fel az olajárat

A spekuláció és nem a valós gazdasági folyamatok hatására emelkedett 78 dollár fölé a kőolaj ára pénteken az OPEC Kormányzótanácsának líbiai tagja szerint. Ahmed Elghaber reményét fejezte ki, hogy ennek nem az lesz a vége, hogy az olajár, mint egy buborék, egyszer csak kipukkad, vagyis jelentősen esik majd.

MTI Gazdaság

Idei csúcsa közelében az olajár

Idei csúcsa közelébe került a kőolaj ára hétfőn délelőtt elsősorban a dollár gyengülése, valamint a legnagyobb fogyasztó, az amerikai gazdaság kilátásainak javulása miatt.

MTI Gazdaság

Nem vár olajárrobbanást az OPEC

A kőolaj-exportáló országok szervezete szerint a következő hónapokban 70-80 dollár körüli szinten fog mozogni az olaj ára, ami elegendő kulcsfontosságú fejlesztések megvalósítására.

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e

Családi dízel kombi a kis villanyautó ellen: Skoda Octavia vs. Opel Corsa-e

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése